maanantai 27. lokakuuta 2014

Pääkallomania!



Tuossa kesällä yövuorossa iski inspiraatio virkata jotain kivaa. Loppu yö sujui sitten mukavasti nettiä selaillessa ja sitä kivaa etsimässä. Lopulta löysin aivan mahtavan huivi ohjeen, mutta ruotsiksiksi. Onni potkaisi onneksi vielä uudestaan ja löysin tuon ihanaisen huivin ohjeen suomennettuna.
Ohje löytyy täältä!

Sitten ilmeni toinen ongelma, mähän en osaa virkata! Hommasin kuitenkin koukun ja langat, sitten seuraavat kolme yövuoroa menikin virkkaamisen opettelussa. Nyt osaan sitten pääkallohuivin virkata! Ja näihin jää koukkuun! Taitaapi joulupukki tuoda pääkallohuiveja kaikille kilteille ;)

Manian pauloissa on sittemmin syntynyt jo viisi erikoikoista huivia. Langasta tein havainnon, ettei tähän oikein villalanka sovi. Parhaimpia ovat puuvilla- ja vauvalangat. Langan paksuudella ei myöskään ole merkitystä, se vaikuttaa ainoastaan pääkallon kokoon. :)


Viimeiseksi valmistunut huivi Lankana Novita Ipana. Ihanan pehmoinen <3

Lankana Novita Kaisla.

Lankana kaapin kätköistä löytynyt Novita Miami. Tälläinen samanlainen tuli kesällä tilauksesta tehtyä myös mustana :)
-
Ihka ensimmäinen pääkallo huivini! Lanka on mummon kätköistä löytynyttä vanhaa vauvalankaa.
Tämä harmaa ja sateinen syksy antaa oman haasteensa kuvaamiselle, kun ei tuota luonnon valoa ole loputtomiin. Ja kameraakaan en omista, vaan kännykällä täytyy kuvat napsia. Haastavuutta kuvaamiseen tuovat myös nuo pikku mussukat, jotka kovasti tahtovat olla avuksi (kuvaamisen lisäksi myös itse luomisprosessissa).


Tällä hetkellä haaveissa siintää jonkinmoisen vaa`an hankkiminen, jotta saisin langan kulutusta seurattua tarkemmin. Suosituksia?

10 kommenttia:

  1. Minulla on käytössä joku ei-niin-kallis keittiövaaka jossa punnitsen työni, sekä talouteen hankkimani langat. Se on ihan hyvin toiminut myös isommissa kuormissa, kun olen aluksi siihen laittanut palvilaatikon :)
    hienoja huiveja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! Oonki pohtinu että toimiiko normi keittiövaaka siinä hommassa, eli hyvä tietää! :)

      Poista
  2. Nättejä huiveja!
    Itselläni on digitaalinen keittiövaaka punnitsemisessa. Ajaa hyvin asian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Digitaalinen mullakin mielessä :) Kun kerran hyväksi havaittu, niin ei muuta ku kauppaa ;)

      Poista
  3. Ihania huiveja kaikki! Erityisesti minua viehättää oranssi huivi missä on myös hapsut. Hapsut ja pääkallot yhdessä raikkaan oranssin värin kanssa luo tosi makean kombon!

    Vaakaa minulla ei ole, en varmaan koskaan ole punninnut töitäni. Toki se olisi joskus hyvin kätevä kun miettii riittääkö langat johonkin projektiin. Vaakaa joskus harkitsin kyllä hankkivani, mutta en käsitöitä varten, vaan jotta voisin punnita hamstereitani. :D Niiden painoa olisi hyvä tarkkailla, mutta vaakaa ei yhä ole joten silmämääräisesti vain punnitsen.

    P.S. Ompa suloinen koira. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo oranssi on itseasiassa mun lemppari ja kovassa käytössä varsinkin koulussa kun ikkunat vetää :) Ja tykkään kun siinä nuo kallot ovat isokokoisia :)

    Jämälanka projekteihin vaakaa suunnittelin. Ei meinaa uskaltaa aloittaa kun pelottaa loppuuko lanka kesken :D

    Hamsterita! Olen haaveillut jyrsijän hommaamisesta ja kerran oli jo lähellä etten gerbiiliä hommannut. Mutta taitaa nää elukat nyt vähäksi aikaa riittää, kun on tuon koiran pennun kanssa tarpeeksi touhua :D

    VastaaPoista
  5. Mukava löytää uusia blogeja.
    Hyvin olet antanut koko käden käsitöille =)

    VastaaPoista
  6. Hienosti oot virkkaamaan oppinu, miulla se opettelematta. Mie ostin oman vaakani ihan Lidlstä ja hyvin on pelannu. Kiva tiettää paljoko mennee lankaa esim. vuojen aikana. Tavote oli 10kg va hyvä jos sen 5kg saan neulottuu. Eipä tuo kenenkään elämää muuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunniteilla ensi vuodelle ottaa tuo 10kg langan kulutus tavoite, johon vaakaa haaveilin :)

      Poista